dinsdag 16 januari 2018

Joost van Egmond NOS-correspondent Balkan

Joost van Egmond wordt de nieuwe multimediale correspondent van de NOS op de Balkan. Vanaf 1 oktober verzorgt hij op radio, televisie en internet de verslaggeving over Zuidoost-Europa. Zijn standplaats is Belgrado. Freelancer Van Egmond volgt David Jan Godfroid op, die de Servische hoofdstad eerder dit jaar verruilde voor Moskou om daar als NOS-correspondent voor Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken aan de slag te gaan.

Na zijn studie Geschiedenis in Leiden werkte Van Egmond (1975) al zes jaar lang voor verschillende redacties van de NOS. In juni 2008 vertrok hij naar Senegal, waar hij vanuit zijn standplaats Dakar als freelance correspondent West-Afrika werkte voor onder meer Trouw, Radio 1, de Wereldomroep en Time Magazine. Sinds 2010 werkt hij vanuit Belgrado als correspondent voor Zuidoost Europa.

Van Egmond is blij met zijn terugkeer bij de NOS. “Het is goed om terug te zijn. Met haar enorme bereik en de variatie tussen verschillende media is de NOS een heel bijzondere opdrachtgever. Ik verheug me erop om deze regio, met al zijn dynamiek en tegenstellingen, kleur te geven.”

Bron: NOS

Bericht delen