Joost Klein presenteert op 29 februari Songfestival-lied Europapa
woensdag 21 februari 2024

Joost Klein presenteert op 29 februari Songfestival-lied Europapa

Het lied waarmee Joost Klein Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival heet Europapa. Het nummer wordt op 29 februari gepresenteerd, maakt AVROTROS bekend.

In een video op de Instagram-kanalen van het Eurovisie Songfestival is Klein te zien op een zogenaamde persconferentie. Hij wil nog geen vragen over het nummer beantwoorden, maar zegt wel dat het op 29 februari verschijnt.

Klein werd door een selectiecommissie uit ruim zeshonderd inzendingen gekozen. “Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie”, zei Twan van de Nieuwenhuijzen, de voorzitter van de selectiecommissie, eerder al over het lied.

Klein scoorde eerder hits met nummers als Friesenjung en Droom Groot. Hij stond afgelopen zomer onder meer op het hoofdpodium van Lowlands. Komende zomer treedt hij op bij het Hongaarse festival Sziget.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op 7, 9 en 11 mei plaats in het Zweedse Malmö. Klein treedt tijdens de tweede halve finale op donderdag op. Hij strijdt daar namens Nederland met vijftien andere landen om tien plekken in de finale van zaterdag. Ook België komt uit in de tweede halve finale.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Ruud Janssen/AVROTROS

Bericht delen