Joost Klein presenteert nummer Europapa voor Songfestival
vrijdag 1 maart 2024

Joost Klein presenteert nummer Europapa voor Songfestival

Joost Klein heeft zijn nummer Europapa gepresenteerd waarmee hij in mei namens Nederland meedoet aan het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. De 26-jarige Leeuwarder presenteerde zijn nummer in een speciale uitzending met Arjen Lubach op NPO 1.

Europapa is volgens Klein een eerbetoon en brief aan zijn overleden vader. “Die leerde mij dat grenzen zijn bedacht door mensen en dat je de wereld dus zelf ook kunt bedenken.”

Hij noemt het een heel Nederlands nummer met een typisch Nederlands geluid. DJ Paul Elstak heeft meegewerkt aan het lied evenals de rapper Donnie. Het nummer bevat volgens Klein veel “90’s met een eigentijdse blik”.

Joost betreedt het Eurovisie podium in de tweede halve finale op donderdag 9 mei. De komende weken legt hij de laatste hand aan de act. Hij zegt: “Het Eurovisie Songfestival-optreden wordt een full circle-experience van verdriet omzetten in euforie. Als mensen mijn act zien, moet de eerste reactie zijn: ‘Wat gebeurt hier?’. Om de kijker vervolgens toch te raken. Een uitnodiging om dieper te duiken. Op ’t eerste oog lijkt het een hele blije act, maar eenmaal daar voorbij liggen bloed, zweet en tranen.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen