woensdag 17 januari 2018

Joodse actiegroep hekelt VPRO

De Joodse actiegroep TOF (Tradition is Our Future) heeft vrijdag in dagblad Trouw een advertentie geplaatst waarin ze omroep VPRO ter verantwoording roept, omdat Abou Jahjah is uitgenodigd in het tv-programma Zomergasten.

Volgens TOF is het “gevaarlijk” om de “militante en antisemitische” Abou Jahjah een podium te geven om zich te kunnen profileren als gevestigde opiniemaker. In de advertentie wordt Abou Jahjah een “huisvriend van de terroristische Hezbollah” genoemd met “wanstaltig gedachtegoed”, die zich schuldig maakt aan “ophitserij”.

De actiegroep wilde eerder in een tv-spot zijn standpunt bekendmaken, maar daar wilde Ster niet aan meewerken. De belangenorganisatie Federatief Joods Nederland, die actief optreedt tegen antisemitisme, heeft via Twitter laten weten aangifte te hebben gedaan wegens het “verspreiden van haat en ondersteunen van terrorisme.”

Abou Jahjah is komende zondag de eerste Zomergast van het seizoen. Het programma wordt dit jaar gepresenteerd door Iran-correspondent Thomas Erdbrink. De VPRO geeft hier vijf redenen om wel naar de uitzending van 31 juli te kijken.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen