Johnny de Mol presenteert De Kwis met Ballen
zaterdag 24 juni 2023

Johnny de Mol presenteert De Kwis met Ballen

Eén zomerse studio, vijf kandidaten boven een zwembad, tien quizvragen en zes grote ballen: dat is De Kwis met Ballen. Onder leiding van Johnny de Mol strijdt elke aflevering een vijfkoppig team om een mooie geldprijs.

Per quizvraag kiest ieder teamlid één van de zes antwoordopties. Iedere antwoordoptie is gelinkt aan een bal. Staat een speler bij een juist antwoord? Dan is er niets aan de hand en stopt de bal op tijd. Bij een verkeerd antwoord knalt de bal de speler genadeloos het zwembad in. Het team wordt dus steeds kleiner.

Alleen als de laatste vraag door minstens één teamlid juist wordt beantwoord, wint het team 25.000 euro. Dat is De Kwis met Ballen. De eerste aflevering is 24 juni om 21.30 uur te zien op SBS6.

De deelnemende teams kennen elkaar door en door: ze zijn bijvoorbeeld collega’s, komen uit dezelfde familie, hebben hetzelfde beroep of spelen elke zondag samen voetbal. Het vijftal is dus op elkaar ingespeeld en weet precies wat ze aan elkaar hebben.

Op het platform staan zes antwoordplekken: elke vraag heeft namelijk zes antwoordopties en per vraag is er altijd een aantal opties fout. Een speler kiest een antwoord door bij dit antwoord te gaan staan. Als ze allemaal gekozen hebben, laat Johnny de ballen hun werk doen. Wie blijft er staan? En wie moet er kletsnat afdruipen?

Er zijn tien vragen. Hoe verder een team komt, hoe meer geld er te verdienen valt. Hebben alle teamleden een nat pak gehaald? Dan gaan ze naar huis met het geldbedrag dat bij de vorige vraag hoorde. Het is dus zaak om zo lang mogelijk zo compleet mogelijk te blijven: de tiende en laatste vraag is 25.000 euro waard.

De Kwis met Ballen wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. BNNVARA zond overigens in 2020 al een programma met vrijwel dezelfde titel uit. Quiz met Ballen was te zien om het gemis van het uitgestelde EK voetbal 2020 op te vangen.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen