Johnny de Mol is verteller op kerstavond bij KRO-NCRV
woensdag 9 december 2020

Johnny de Mol is verteller op kerstavond bij KRO-NCRV

KRO-NCRV presenteert op 24 december 2020 een bijzondere kerstviering: De Nationale Kerstavond. Een programma vol muzikale hoogtepunten waarin Johnny de Mol, aan de hand van het aloude kerstverhaal, een heel persoonlijke kerstvertelling brengt. Live vanuit de Domkerk in Utrecht op NPO 1.

Normaal puilen de kerken op kerstavond uit, voor veel mensen is dit een ‘heilig’ moment, het moment van bezinning en in saamhorigheid kerstliederen te zingen. Nu dat door Covid helaas niet mogelijk is zoals we dat gewend zijn wil KRO-NCRV kijkers een bijzondere gemeenschappelijke kerstbeleving bieden met De Nationale Kerstavond. Samen met artiesten als Iris Hond, Simone Kleinsma, Edsilia Rombley, Samantha Steenwijk en de 3J’s.

Rode draad van De Nationale Kerstavond is het bekende aloude kerstverhaal uit de Bijbel dat Johnny een actuele en uitwerking geeft met een lach en traan. In zijn kerstvertelling deelt Johnny de Mol persoonlijke en maatschappelijke lichtpuntjes en vergelijkt hij de kribbe met zijn wieg en die van anderen. Hij brengt Nederland ‘tezamen’ op de Kerstavond, een avond die voor ons allemaal vol zit met herkenbare, grappige familieanekdotes en mooie herinneringen.

Johnny reist in zijn vertelling langs hoop, troost, dromen en beloftes die we koesteren voor het komend jaar. Muzikaal en emotioneel kracht bij gezet door de mooiste kerst- en popliedjes, gezongen door een aantal van de beste artiesten van Nederland. Het programma wordt geproduceerd door Mediawater en wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland en het Kansfonds.

De Nationale Kerstavond is 24 december om 22.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen