dinsdag 16 januari 2018

John van den Heuvel in actie tegen onrecht

Vanaf zondag 12 februari presenteert misdaadverslaggever John van den Heuvel het nieuwe RTL 4-programma Recht Gezet!. In dit programma gaat hij de strijd aan met malafide bedrijven, bureaucratische overheidsinstellingen en fraudeurs. In confrontaties komt Recht Gezet! op voor de gewone burger, wie onrecht is aangedaan, maar die niet over de financiële middelen beschikt om dure advocaten of andere juridische hulp in te schakelen.   

In een reeks van acht afleveringen zoekt Van den Heuvel een oplossing voor Nederlanders die opgelicht zijn door onbetrouwbare aannemers, dierenhandelaren, datingbureaus, overheidsinstanties, autoverkopers of internetoplichters. Ook komt hij in het geweer tegen wanbetalers, die vaak een spoor van financiële ellende achterlaten.

In de eerste aflevering van Recht Gezet!, geproduceerd door RTL Productions, behandelt Van den Heuvel het verhaal van Josee uit Zandvoort die haar man in 2002 verloor bij een uit de hand gelopen ruzie. De dader is niet alleen veroordeeld tot gevangenisstraf, maar moet ook een forse schadevergoeding aan de vrouw en haar kinderen betalen. Tot op heden heeft het gezin alleen nog steeds geen cent gezien.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen