John de Mol niet in nieuwe BOOS
woensdag 24 augustus 2022

John de Mol niet in nieuwe BOOS

John de Mol zal geen interview geven in de tweede uitzending die het programma BOOS maakte over misstanden bij The Voice of Holland. De Talpa-baas laat in een verklaring weten “verbijsterd” te zijn over “valse beschuldigingen” dat hij op de hoogte was van meer dan één geval van grensoverschrijdend gedrag door bandleider Jeroen Rietbergen.

“Er zou sprake zijn van nieuwe informatie waaruit zou blijken dat John de Mol ten tijde van het eerste interview op de hoogte was van meer dan één geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de heer Rietbergen”, staat in de verklaring van De Mol. “Wij waren verbijsterd door deze valse beschuldiging, aangezien de werkelijkheid is dat er op dat moment niet meer dan één concrete melding bij John de Mol bekend was.”

Rietbergen was de muzikaal leider van het programma The Voice en toentertijd de vriend van Linda de Mol, de zus van John. De Mol erkende in een vorig gesprek met Hofman dat hij inderdaad op de hoogte was van één melding en dat hij Rietbergen hierop had aangesproken.

BOOS zegt nu met bewijs te komen dat er al eerder melding is gedaan over grensoverschrijdend gedrag van Rietbergen. De Mol vroeg Hofman na het interviewverzoek om inzage te krijgen in al het materiaal waarop de beschuldiging gebaseerd was. Er zou een gesprek in het geheim zijn opgenomen tussen een anoniem persoon en een vertrouwenspersoon van ITV. Daarvan en een aantal apps is een transcript gestuurd.

De Mol: “De transcriptie van het opgenomen telefoongesprek was geanonimiseerd en geredigeerd. Mede daardoor was het gesprek nauwelijks te begrijpen. Dat maakte het lastig om daarop te reageren.”

“Wij hebben – gezien het belang van vertrouwelijkheid voor de rol van een vertrouwenspersoon – ernstige bedenkingen bij deze gang van zaken. De appjes die wij ingezien hebben geven ook geen nieuwe informatie. Al met al is er geen enkele concrete onderbouwing van de beschuldiging”, staat verder in de verklaring.

De Mol zegt geen interview te willen doen met Tim Hofman, omdat dit volgens hem zou verzanden in een “welles-nietesdiscussie”. “Bovendien reageren wij niet meer op anonieme beschuldigingen.”

In januari vertelden meerdere vrouwen in BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice op RTL 4. Negentien vrouwen deden tegenover Hofman hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, vijftien over een regisseur en twee vrouwen vertelden dat ze aangifte hadden gedaan tegen coach Ali B. Na de uitzending stapten nog meer vrouwen naar de politie.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen