Johan Nijenhuis mag filmen op Cuba
woensdag 11 april 2018

Johan Nijenhuis mag filmen op Cuba

Johan Nijenhuis & Co heeft toestemming gekregen om de nieuwe bioscoopfilm Verliefd op Cuba te draaien op het communistische eiland. Hiermee is Nijenhuis de eerste Nederlandse filmcrew die op Cuba een film mag maken.

Nijenhuis filmde al eerder in het buitenland. Zo deed hij onder andere Las Vegas aan voor Onze Jongens, was hij in het Italiaanse Toscane voor Toscaanse Bruiloft en draaide hij op het Spaanse eiland Ibiza zijn grootste bioscoophit Verliefd Op Ibiza, in 2013 de best bezochte Nederlandse film van het jaar.

In Verliefd op Cuba staat Loes met haar mond vol tanden als ze wordt gebeld vanaf de Cubaanse Ambassade. Ze wist niets over de relatie van haar dochter, laat staan dat ze gaat trouwen met een Cubaan! Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor het huwelijk te steken. Tijdens haar verblijf op het eiland hervindt Loes haar geloof in de liefde door een affaire met de woest aantrekkelijke Jan én ex-man Alex! Ze besluit alles op alles te zetten om de problemen die ze heeft veroorzaakt weer op te lossen. Net als haar dochter wordt ook Loes Verliefd Op Cuba.

De opnamen van de zomerse feelgood film beginnen eind april. De acteurs worden volgende week in Amsterdam aan de pers voorgesteld. Dat Maaike Martens (De Luizenmoeder) een rol speelt, werd al eerder bekendgemaakt. De regie is in handen van Johan Nijenhuis producenten zijn Johan Nijenhuis & Ingmar Mennig. Het script is geschreven door Annelou Verboon en Maarten Lebens. AVROTROS is de co-producent. Entertainment One Benelux is verantwoordelijk voor de marketing, publiciteit en distributie van de film. Verliefd op Cuba wordt op 14 februari 2019 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

Bron: Johan Nijenhuis & Co/BM

Bericht delen