Johan Derksen weigert media-gedragscursus
woensdag 27 maart 2024

Johan Derksen weigert media-gedragscursus

De mannen van Vandaag Inside hebben de verplichte cursus over respectvol samenwerken voor medewerkers van onder meer RTL, NPO en Talpa nog niet gedaan. Johan Derksen is ook niet van plan om “dit soort onzin” te doen, zei hij dinsdag in de SBS6-talkshow.

Advocaat Job Knoester vertelde in de uitzending dat hij de e-learning recent op uitnodiging van Talpa-baas Joost Brakel wel heeft gedaan. Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp beweren niets te hebben ontvangen.

Derksen maakt daarna duidelijk dat hij ook niet van plan is om de cursus te doen. “Nee, nee, ik ga op mijn 75e dit soort onzin niet doen. Daar staat ook helemaal niets over in mijn contract, dus dat doe ik gewoon niet.”

Genee waarschuwt Derksen daarna dat hij wel twee maanden op non-actief kan worden gezet en dat z’n salaris zal worden ingehouden als hij de e-learning niet doet. “Wat een gelul, joh”, vindt de oud-voetballer. Politiek verslaggever Merel Ek voegt eraan toe dat iedereen bij Talpa de uitnodiging voor de cursus heeft gekregen en dat deze voor 12 april moet worden gedaan.

De training is opgezet door het Mediapact Respectvol Samenwerken, een samenwerking tussen verschillende partijen die is opgericht na misstanden bij The Voice of Holland. Het initiatief is bedoeld om een gedeelde norm te creëren wat betreft (on)gewenst gedrag.

Update
Johan Derksen moet de verplichte online cursus over respectvol samenwerken gewoon volgen. Zijn werkgever Talpa wil als een van de initiatiefnemers dat “alle collega’s, ongeacht contractvorm en functie, de e-learning volgen”.

“Het is belangrijk voor ons dat iedereen binnen ons netwerk deze training doorloopt, en we zetten ons actief in om dit te bevorderen”, zegt een woordvoerder van Talpa. “Dat doen we onder andere door actief te helpen herinneren, te monitoren en het gesprek aan te gaan.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen