Johan Derksen kritisch tegen Wilfred Genee in Veronica Inside
zaterdag 12 september 2020

Johan Derksen kritisch tegen Wilfred Genee in Veronica Inside

Veronica Inside is vrijdagavond weer begonnen, twee maanden na de veelbesproken racisme-uitzending van het programma. Veronica Inside trok vrijdag 769.000 kijkers.

Johan Derksen haalde in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen meteen hard uit naar Wilfred Genee. “Ik ben niet boos, maar ik vond dat jij als presentator het format verkracht en verraden hebt.”

De terugkeer van het programma was lange tijd onzeker, nadat René van der Gijp en Derksen niet terug wilden keren uit onvrede over het optreden van Genee. Die was kritisch tegen Derksen in de thema-uitzending over racisme en dat schoot bij de analisten flink in het verkeerde keelgat. John de Mol heeft er persoonlijk voor gezorgd dat de heren toch terugkeerden, met verwijzing naar hun lopende contract.

De commotie over Veronica Inside ontstond nadat Derksen een grap maakte over rapper Akwasi. Bij het zien van een foto van een Zwarte Piet tijdens een antiracisme-demonstratie grapte hij: “Weten we zeker dat het niet Akwasi is?” Die opmerking leidde tot veel verontwaardiging op sociale media en een actie waarin adverteerders werden opgeroepen niet langer te adverteren bij het programma.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen