woensdag 17 januari 2018

Johan Derksen haalt hard uit naar broodheer RTL

In Voetbal Inside heeft voetbalanalist Johan Derksen flink uitgehaald naar zijn eigen werkgever RTL. Zo noemde hij RTL 4-programmadirecteur Erland Galjaard ‘kinderachtig’ en uitte hij kritiek op de programmering die hij ‘gewoon slecht’ vindt.

Nu moeten RTL-collega’s het wel vaker ontgelden bij de heren aan tafel maar deze keer deed Derksen er nog een schepje bovenop. Hij haalde daarbij de column aan van Angela de Jong in het AD, die schrijft over de zender en het niveau van de programma’s van RTL, dat volgens haar naar een dieptepunt is gezakt. “Daar was geen speld tussen te krijgen”, aldus Derksen. “En toen ik gekeken had, dacht ik: Ja ik begrijp waarom die mevrouw dat geschreven heeft. Het is gewoon slecht.”

Programmadirecteur Eiland Galjaard kreeg er vervolgens ook van langs. ‘De Snor’ vindt het ergerlijk dat de RTL-baas nergens reageert op de kritiek. “Als er prijzen uitgedeeld worden rollen ze over elkaar heen. Maar als de directeur van RTL 4 een keer kritiek krijgt in het AD geeft hij geen commentaar. Want dan is meneer op zijn teentjes getrapt. Oh, wat onvolwassen van iemand die een mediabedrijf runt”, aldus Derksen.

Het is niet de eerste keer dat er opschudding ontstaat na een uitzending van Voetbal Inside. In het programma van RTL 7 nemen presentator Wilfred Genee en de analytici René van der Gijp en Johan Derksen geen blad voor de mond. De vraag is of het programma volgend jaar nog op de buis is nu het contract met de mannen afloopt. Gesproken over verlenging is er nog niet. Derksen maakt zich niet druk. 

“Ik wil daar sowieso nog over nadenken. Straks krijgen we weer gladde wegen. Ik weet niet of ik zin heb om over besneeuwde wegen naar Hilversum te rijden. En ach, als RTL wil stoppen, dan heb ik er ook vrede mee. Dan heb ik het twintig jaar gedaan en veel plezier gehad.”

Derksen (68 jaar oud inmiddels) verdient tot dusver 500.000 euro per jaar bij RTL voor zijn medewerking aan Voetbal Inside, dat twee keer per week te zien is.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen