dinsdag 16 januari 2018

Joep Hahn voorzitter Omroep Limburg

Servaas Huys uit Grubbenvorst heeft vrijdag afscheid genomen als voorzitter van de Stichting Omroep Limburg. Huys was twaalf jaar voorzitter van de stichting die de zendmachtiging beheert van de publieke regionale omroep L1. Bij zijn afscheid kreeg Huys de gouden speld van de Stichting Omroep Limburg. Hij wordt opgevolgd door Joep Hahn, de laatste burgemeester van Meerlo-Wanssum, die de afgelopen jaren vice-voorzitter was van de stichting.

L1 maakt radio- en tv-programma’s in opdracht van Stichting Omroep Limburg. De Stichting stelt het programmabeleid van de omroep vast. “Ik hoop dat niet de kijk- of luistercijfers de programmering gaan bepalen. Ook financieel succes is nodig. Zonder een sterke financieel-economische positie geen ruimte voor goede en soms experimentele programmering,” aldus het oud PvdA-Tweede Kamerlid en voorzitter van de OLS organisatie in Grubbenvorst in zijn afscheidsrede.

De aandelen van L1 zijn in handen van Stichting Omroep Limburg, de Limburgse kranten (Media Groep Limburg) en Attero. De twee bedrijven, MGL en Attero, hebben vorig jaar aangekondigd dat ze hun aandelen willen verkopen. Op dit moment wordt over de prijs van die aandelen onderhandeld. Huys over deze ontwikkeling: “De publieke omroep is er niet om commerciële aandeelhouders te gerieven. Iemand die aandelen heeft in een publieke omroep weet dat zijn dubbeltje nooit een kwartje wordt.”

Bron: Limburgse Courant

Bericht delen