Jochem van Gelder naar Omroep Gelderland
woensdag 17 januari 2018

Jochem van Gelder naar Omroep Gelderland

Jochem van Gelder wordt presentator bij Omroep Gelderland. Hij is daar vanaf maart te zien in Van Gelder VIP Vervoer. Hierin rijdt hij als chauffeur bekende Gelderlanders rond. Er is bovendien een programma in de maak waarin hij met ouderen in gesprek gaat over hun leven in Gelderland.

De regionale omroep is blij met de komst van Van Gelder, die zelf in de provincie woont. Hoofdredacteur Marc Veeningen: “Als omroep vertellen wij de verhalen van de Gelderlanders. Jochem toont in zijn interviews oprechte interesse in mensen en dat past helemaal bij de manier waarop wij programma’s maken”. Van Gelder heeft zin in zijn nieuwe klus: “Ik had al die jaren een vaste relatie en Omroep Gelderland was het leuke buurmeisje waar ik zo vertrouwd mee was, maar nooit aan gedacht heb. Ik was dan ook verrast door haar uitnodiging en het feit dat we meteen zoveel gemeen hadden qua plannen en ambities. Het heeft even geduurd, maar we gaan samen mooie programma’s maken.”

Van Gelder maakte de afgelopen jaren onder meer Praatjesmakers en Willem Wever voor de NCRV. Na twintig jaar stapte hij over naar SBS 6 om daar Lachen met home video’s en Bonje met de buren te te presenteren. Vorig jaar werd zijn contract in goed overleg niet verlengd toen bleek dat hij er geen programma’s kon maken die aansloten bij zijn ambities.

Bron: Omroep Gelderland/BM

Bericht delen