woensdag 17 januari 2018

Jinek tekent driejarig contract met KRO-NCRV

Eva Jinek heeft een nieuw driejarig contract bij KRO-NCRV getekend. De journaliste en presentatrice is sinds 2013 aan de omroep verbonden en is het gezicht van de talkshow Jinek. Dit najaar is ze te zien in De Verenigde Staten van Eva, waarin ze door Amerika reist. In januari 2017 volgt een nieuw seizoen van Jinek.

 

De KRO-NCRV zegt trots te zijn dat er met de komst van de talkshow van Jinek meer pluriformiteit in het publieke bestel is gekomen. Mediadirecteur Taco Rijssemus stelde in 2012 al dat het niet wenselijk is dat alle talkshows door één omroep worden gemaakt. Met Jinek kwam daar een einde aan.

Rijssemus: “Eva is een vakvrouw die het KRO-NCRV-gevoel op overtuigende wijze in een talkshow heeft weten te vangen. Ze verenigt scherpte met warmte en oog voor de menselijke maat. We zijn heel trots op het succes van Eva en zijn nu in gesprek over volgend jaar. De NPO maakt na de zomer bekend hoe het schema er uit gaat zien”.

Jinek is te spreken over de kansen die ze heeft gekregen van KRO-NCRV. “Het was een droom om een dagelijkse talkshow te maken en het is fantastisch dat we Jinek verder kunnen uitbouwen. De afgelopen jaren voelde ik me thuis bij de collega’s van KRO-NCRV en ik heb ontzettend veel zin om er de komende jaren opnieuw vol voor te gaan”.

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen