Jinek neemt maatregelen na derde incident in korte tijd
donderdag 17 november 2022

Jinek neemt maatregelen na derde incident in korte tijd

De makers van de RTL-talkshow Jinek hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat de uitzendingen in de toekomst opnieuw worden verstoord. Dat zei presentatrice Eva Jinek woensdag aan het begin van de uitzending.

“Dit programma is opgericht om aandacht te geven aan maatschappelijke discussies en ik vind het heel belangrijk om dat in een live-uitzending te doen met publiek erbij. Maar niet op deze manier”, zei Jinek.

Daarmee doelde de presentatrice op het incident van dinsdag. Toen onderbroken twee mensen uit het publiek de uitzending om tegen het WK voetbal in Qatar te demonstreren. Het was al het derde ongeplande moment in korte tijd.

“Voor alle duidelijkheid: wij wisten niets van deze acties af. Wij, ikzelf, zouden nooit meewerken aan een vooropgezet plan. Dat hebben wij nog nooit gedaan, nu ook niet”, verduidelijkte Jinek.

Ze vindt dat het nooit meer mag gebeuren. “Wij zijn natuurlijk verantwoordelijk voor alles wat in deze studio gebeurt. Deze incidenten zijn voor ons dan ook een les. Wat wij tot nu toe geregeld hadden, was blijkbaar niet genoeg. We hebben de maatregelen aangepast. Wij hopen oprecht dat dit nooit meer gebeurt.”

John van den Heuvel liet zich woensdag buitengewoon kritisch uit over de beveiliging rond het programma Jinek. De misdaadverslaggever zei dat iedereen zich “vrij makkelijk” naar binnen zou kunnen bluffen, dat niet iedereen wordt gecontroleerd en dat er ook geen detectiepoortjes zijn. Omdat hij permanent beveiligd wordt, heeft Van den Heuvel op advies van de politie besloten voorlopig niet meer naar talkshows te gaan.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen