Jinek interviewt Clinton
vrijdag 9 maart 2018

Jinek interviewt Clinton

Eva Jinek interviewt voor Brandpunt+ Hillary Clinton, de eerste vrouwelijke presidentskandidate van de Verenigde Staten. Het gesprek vond gisteren, op Internationale Vrouwendag plaats en wordt dinsdag 13 maart uitgezonden op NPO2.

Jinek gaat met Clinton in gesprek over de verkiezingen waarin zij het opnam tegen Donald Trump. Jinek: “Hillary Clinton zou de eerste vrouw zijn die president werd van de Verenigde Staten, een historische doorbraak in alle opzichten. Haar nederlaag was dan ook van een epische omvang: politiek gezien omdat ze verloor van een kandidaat zonder enige ervaring, maar ook persoonlijk omdat ze nooit rekening hield met dat verlies. Een fascinerende vrouw met een ongekend doorzettingsvermogen.”

Clinton schreef een boek over de roerige tijd rond de verkiezingen. In What Happened kijkt ze terug op haar campagne, de Russische inmenging, een tegenstander waarvoor regels niet lijken te bestaan en vertelt over wat het verlies met haar deed.

Brandpunt + hoofdredacteur Henk van der Aa: “Het is heel bijzonder om een politicus met deze statuur en zo’n dramatisch verhaal te kunnen spreken en dan niet alleen stil te staan bij waar het mis ging, maar ook verder te durven gaan. Een open en persoonlijk gesprek over drijfveren en veerkracht, dat is precies wat past bij de constructieve koers van Brandpunt+.”

Op Instagram deelt Jinek een foto van zichzelf met Clinton na afloop van het interview. “Geinen met Hillary Clinton na afloop van ons interview”, zet ze erbij.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen