woensdag 17 januari 2018

Jinek blijft het goed doen

Niet eerder had Jinek zoveel kijkers als de afgelopen anderhalve maand.​ Sinds de eerste aflevering op 2 januari keken er gemiddeld 937.000 mensen naar de late avond talkshow van KRO-NCRV. Welke onderwerpen of gasten zorgden mede voor deze uitschieters?

We vroegen NPO kijkcijferexpert René van Dammen om de afleveringen van de afgelopen weken te bestuderen en aan te geven waar de kijkcijfer-uitschieters door veroorzaakt worden.

Al zeven Jinek-afleveringen dit jaar werden bekeken meer dan een miljoen kijkers. Van Dammen ging op zoek naar de hoogste piekmomenten in deze afleveringen en maakte de volgende top 3:

Op dinsdag 14 februari werd om 23.36 uur, door de aanwezigheid van Patricia Paaij en Peter R de Vries, door 1.610.000 mensen gekeken. Dit was het absolute hoogtepunt van Jinek.
 
Op dinsdag 31 januari werd om 23.18 uur, tijdens het onderdeel Jinek Op Campagne: GroenLinks, door 1.250.000 mensen gekeken.
 
Op woensdag 8 februari werd om 23.40 uur, tijdens het onderdeel waarin Jort Kelder het archief induikt en fragmenten van oude politici toont, door 1.195.000 mensen gekeken.

Volgens René van Dammen is de talkshow van Eva Jinek erg sterk dit seizoen: “Dit wordt onderbouwd met de waardering van de kijkers: een mooie 7,5. Ook komt dit mede door de altijd vrolijke uitstraling en positieve benadering van Jinek. Vanaf aflevering één straalt ze uit dat ze er ongelofelijk veel zin in heeft.”

“Daarnaast heeft Jinek natuurlijk ook geluk met de aanstaande verkiezingen. Dit zie je terug in onder meer de top 3 waar twee goed bekeken politieke items in staan: politiek doet het goed in Jinek.”

 Bron: NPO/BM
 

Bericht delen