Jet van Nieuwkerk maakt NTR-programma over orthorexia
maandag 16 april 2018

Jet van Nieuwkerk maakt NTR-programma over orthorexia

In het tv-programma Niet Gezond Meer neemt presentatrice en kookboekenschrijfster Jet van Nieuwkerk een kijkje in de wereld van extreme sporters en obsessieve eters. De driedelige serie wordt vanaf 23 mei uitgezonden op NPO 3. Het drieluik wordt geproduceerd door Skyhigh TV.

Van Nieuwkerk praat in het programma met zowel patiënten als voedingsspecialisten en experts op het gebied van sociale media. Ze wil uitzoeken waar de stoornis vandaan komt en hoe die te behandelen is. Ze had zelf ook een fixatie op gezond eten. Behalve presenteren, blogt Van Nieuwkerk over gezond eten, schrijft ze voor &C en schreef ze columns voor Het Parool.

Jet van Nieuwkerk: “Ik vraag me af of de gezondheids- en bodycultuur is doorgeslagen. Is uiterlijk nu belangrijker dan ooit? Komt het omdat we ons via sociale media voortdurend met anderen vergelijken? Waarom heb ik ermee geworsteld en een heleboel anderen niet? Is het een hype of een eetstoornis? Waarom is er zo weinig informatie over, laat staan een goede methode om mensen ermee te helpen?”

Uitzending: 23, 30 mei en 6 juni om 21.05 uur op NPO 3.

Bron: NTR/BM
Foto: Marc Deurloo

Bericht delen