dinsdag 16 januari 2018

Jeroen Wollaars NOS-correspondent in Berlijn

Jeroen Wollaars wordt de nieuwe correspondent in Berlijn voor de NOS. Hij verhuist deze winter naar de Duitse hoofdstad. Wollaars is ruim zeven jaar verslaggever voor de NOS. Duitsland is voor hem bekend terrein, want hij woonde en werkte er al enkele maanden als journalist.

Wollaars gaat vanuit Berlijn verslag doen voor NOS televisie en radio en volgt hiermee correspondent Wouter Meijer op.

Jeroen Wollaars begon zijn carrière als verslaggever bij AT5. In 2007 ging hij bij de NOS aan de slag als bureauredacteur. Later dat jaar werd hij verslaggever bij NOS Nieuws. In zijn tijd als verslaggever heeft hij in binnen- en buitenland verslag gedaan van grote nieuwsgebeurtenissen. Van de aanslag op Utoya, de verkiezing van Bouterse in Suriname tot de schietpartij in de Ridderhof in Alphen aan den Rijn.

Wollaars over zijn nieuwe functie: “Ik zie er erg naar uit om nu langere tijd in het buitenland te werken, en nog wel vanuit één van de belangrijkste landen van Europa. Zeker in deze tijd waarin de kaarten opnieuw geschud lijken te worden en er een nieuwe machtsbalans wordt gezocht op ons continent. Het is een enorme uitdaging daar verslag van te mogen doen.”

Dick Jansen, chef buitenlandredactie van NOS Nieuws: “Wollaars is een zeer creatieve journalist. Gegeven de positie van Duitsland in Europa en de wereld krijgt hij een rol die goed bij hem past.”

Bron: NOS

Bericht delen