Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven presenteren Stilte AUB!
maandag 22 februari 2021

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven presenteren Stilte AUB!

Op vrijdag 12 maart start SBS6 met het nieuwe amusementsprogramma Stilte AUB!: een afvalrace, vol spanning en humor.

In deze spelshow moeten 12 deelnemers, inclusief een BN-er, zich een weg banen door verschillende themakamers met lastige obstakels, waar maar één regel geldt: je mag nauwelijks geluid maken.

Wie blijft ijzig kalm, heeft stalen zenuwen en is muisstil? Wie wordt winnaar van de stilte? Deze spelshow wordt gepresenteerd door Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Stilte AUB! is een tv-programma voor het hele gezin.

Elke aflevering bestaat uit drie rondes met verschillende themakamers en een finaleronde. De themakamers zijn onder andere voorzien van allerlei obstakels, zoals een vloer met munten, een ‘silent disco’ met windgongen en kerstbelletjes, en een kerkhof bezaaid met botten en schedels.

Jeroen van Koningsbrugge: “De kern van Stilte AUB! is eigenlijk simpel: als je meer dan 50 decibel aan geluid maakt tijdens de opdrachten, dan is het game over.”

Dennis van de Ven: “Eindelijk mochten we als een duo spontaan sportcommentaar leveren bij de pogingen van de deelnemers. Dit wilden we altijd al een keer doen. Soms houden ze letterlijk hun adem in om maar geen geluid te maken. Dit levert spannende en grappige momenten op.”

Wat is vergelijkbaar met 50dB?
Het geluid van een rustige straat in een dorp of een koelkast is vergelijkbaar met 50 decibel (dB). Een normale ademhaling is 10 dB. Iemand die fluistert, haalt 30 dB, en als hij een boek dicht slaat, dan gaat dat geluid al gauw richting de 70 dB.

Stilte AUB! is een productie van Blazhoffski en gebaseerd op het format Mute It in Japan.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Nick van Ormondt/Talpa

Bericht delen