Jeroen Pauw presenteert De Eindexamen Geschiedenis Quiz
dinsdag 26 mei 2020

Jeroen Pauw presenteert De Eindexamen Geschiedenis Quiz

De NTR komt met De Eindexamen Geschiedenis Quiz: een kennisquiz vol filmfragmenten, veelzeggende schilderijen en ‘vreemde’ objecten onder leiding van quizmaster Jeroen Pauw. De opnamen worden gemaakt in de Eregalerij van het Rijksmuseum.

Met fragmenten uit het rijke omroeparchief en objecten uit het Rijksmuseum wordt een groep kandidaten – waaronder een aantal eindexamenleerlingen, maar ook Alexander Pechtold, Daphne Bunskoek en rapper Donnie – onderworpen aan een pittige geschiedenisquiz. Daarin komen verschillende tijdvakken uit de eindexamenstof van dit jaar aan bod, zoals de 17e eeuw en de tijd van de wereldoorlogen.

Jeroen Pauw leidt de avond en kan tijdens de quiz een beroep doen op de expertise van Diederik van Vleuten, Astrid Sy en Maarten Prak. Tijdens de uitzending kunnen kijkers thuis de quiz online meespelen via het educatieve platform NPOFocus.nl. Ook zullen daar achtergrondartikelen bij de quizvragen te vinden zijn.

De Eindexamen Geschiedenis Quiz is een programma van de NTR, met dank aan het Rijksmuseum en Examenbundel van ThiemeMeulenhoff. Uitzending: woensdag 3 juni, 20.25 uur, bij de NTR op NPO 2.

Bron: NTR/BM

Bericht delen