dinsdag 16 januari 2018

Jeroen Latijnhouwers naar Omroep MAX

Editie NL-presentator Jeroen Latijnhouwers gaat RTL verlaten. Vanaf 1 oktober 2014 presenteert hij voor Omroep MAX het dagelijkse nieuwsprogramma Hallo Nederland. Latijnhouwers brengt iedere dag actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem. Wie de presentatrice wordt van Hallo Nederland is nog niet bekend.

Jeroen Latijnhouwers: “Ik kan alleen maar zeggen dat ik ongelofelijk veel zin heb om bij MAX te gaan werken. Naast het dagelijkse nieuwsprogramma Hallo Nederland kan ik in de toekomst ook andere programma’s gaan maken bij MAX, op zowel TV en radio, een oude liefde van me. Dat maakt me een heel blij man!” Momenteel valt Latijnhouwers bij 538 in  voor nieuwslezer Henk Blok, die op vakantie is.

Hallo Nederland wordt een vast onderdeel van het middagmagazine Tijd voor MAX. Presentatoren Siebrand Niessen en Martine van Os schakelen dagelijks over naar de studio van Hallo Nederland voor het nieuws uit heel Nederland, van Groningen tot Maastricht en van Scheveningen tot Enschede. Voor de invulling van het programma wordt nauw samengewerkt met de regionale omroepen.

Jan Slagter (directeur MAX): “Met Hallo Nederland gaat een langgekoesterde wens van mij in vervulling. En ik ben natuurlijk heel trots dat een ervaren persoon als Jeroen Latijnhouwers het MAX team komt versterken.” Frans Klein (directeur TV NPO): “We willen meer vernieuwen bij de publieke omroep. Hallo Nederland is het soort nieuwsprogramma dat we nog niet hebben, waarin op publieke wijze een draai wordt gegeven aan het nieuws uit de regio. Dichtbij de belevingswereld van mensen.”
Tijd voor MAX start weer vanaf 1 september 2014.

Bron: Omroep MAX/Broadcast Magazine

Bericht delen