dinsdag 16 januari 2018

Jeroen Grueter commentator EK-finale

Jeroen Grueter is zondag 1 juli de commentator bij de finale van het Europees kampioenschap 2012 in Kiev. Het is voor het eerst dat Grueter een EK- of WK-finale voor zijn rekening neemt. Hij treedt hiermee in de voetsporen van commentatoren als Herman Kuiphof, Koen Verhoeff, Theo Reitsma en Frank Snoeks. 

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Studio Sport, over de keuze voor Jeroen Grueter: “Laat ik voorop stellen dat het een luxe is om meerdere commentatoren in de dienst te hebben. De laatste vier eindtoernooien was Frank Snoeks de man van de finale. Zowel Frank als Jeroen hebben een geheel eigen stijl, maar behoren tot de top in hun vak. Een reputatie die ze ook dit EK weer hebben waargemaakt. Tegelijkertijd groeit Jeroen door en heeft hij de laatste jaren veel ervaring opgedaan bij grote wedstrijden. En daarom is dit een logisch moment om ook hem eens een finale van een landentoernooi te laten doen. De Champions League finales wisselde hij al wel eens af met Frank.”

Jeroen Grueter is sinds 1997 in dienst bij de NOS. Vanaf 1998 was hij aanwezig bij alle grote voetbaltoernooien. Het EK van 2012 is zijn achtste eindronde.

Bron: NOS

Bericht delen