dinsdag 16 januari 2018

Jarig Jeugdjournaal start presentatie-wedstrijd

Het NOS Jeugdjournaal is een presentatiewedstrijd gestart met als hoofdprijs het eenmalig presenteren van het Jeugdjournaal in het weekend van 25 en 26 juni. Alle basisscholen in Nederland kunnen deelnemen. De wedstrijd wordt in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid georganiseerd.

Dit jaar bestaat het Jeugdjournaal dertig jaar. Om bij dit jubileumjaar stil te staan, kan voor het eerst in het bestaan een kind eenmalig het Jeugdjournaal in het echt presenteren. De wedstrijd staat open voor alle groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Een school kan per groep maximaal één kandidaat aanmelden voor de wedstrijd. Op welke wijze het kind wordt gekozen, is aan de school zelf. Van de ‘presentator in spé’ moet de school een filmpje van dertig à veertig seconden insturen. Dit kan tot 27 mei.

Uit alle inzendingen kiest het Jeugdjournaal de beste twintig kandidaten. Zij worden met hun hele klas uitgenodigd op het verjaardagsfeest van het Jeugdjournaal op 17 juni in Beeld en Geluid in Hilversum. Tijdens deze dag krijgen de ongeveer zeshonderd kinderen tal van activiteiten aangeboden, waaronder een Meet & Greet met Jeugdjournaal-presentatoren. De twintig geselecteerde presentatietalenten krijgen op die dag ook tips van de echte presentatoren. Vervolgens staat ieder van hen voor de camera om nogmaals auditie te doen. Deze filmpjes komen van 20 tot 24 juni op internet te staan. Via een internetstemming door het publiek, gecombineerd met het oordeel van een vakjury, wordt de winnaar gekozen. Hij of zij presenteert op zaterdag 25 of zondag 26 juni, samen met één van de vaste presentatoren, het Jeugdjournaal.

Bron: NOS/Broadcast Magazine 

Bericht delen