Japanse omroep NHK start eerste 8K-zender
zondag 2 december 2018

Japanse omroep NHK start eerste 8K-zender

De Japanse publieke omroep NHK heeft zaterdag het tv-station BS8K gelanceerd. Het is de eerste zender ter wereld die programma’s in een resolutie van 8K vertoont.

De uitzendingen begonnen met de legendarische film 2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick, gescand in 8K resolutie door studio Warner Bros. Hiroyasu Masuda, senior manager van de 8K SHV productieafdeling, legde uit wat er verder gaat verschijnen op de zender. “We brengen dagelijks 12 uur aan nieuwe uitzendingen. Het gaat om sport en registraties van bijvoorbeeld grote orkesten in Wenen, Berlijn en Amsterdam. Daarnaast komen er dramaseries en natuurprogramma’s. En, in samenwerking met NASA, beelden van de aarde die zijn gemaakt door het International Space Station (ISS). Kunstuitzendingen zullen onder meer meesterwerken van het Louvre en de werken van Katsushika Hokusai bevatten.”

NHK gaat de Olympische Spelen en Paralympics van Tokio in 2020 in 8K opnemen en distribueren via BS8K. NHK heeft al enige tijd een 4K-zender (BS4K) die dagelijks 18 uur aan nieuwe producties vertoont.

Bron: BM

Bericht delen