Janine Abbring presenteert nieuw seizoen VPRO Zomergasten
woensdag 16 juni 2021

Janine Abbring presenteert nieuw seizoen VPRO Zomergasten

Janine Abbring gaat opnieuw een reeks van VPRO Zomergasten presenteren. Voor het vijfde seizoen op rij interviewt zij gasten over hun ideale televisieavond.

VPRO Zomergasten wordt live uitgezonden op zes zondagavonden, van 18 juli tot en met 22 augustus bij de VPRO op NPO 2. Het is het 34e jaar dat de VPRO Zomergasten maakt.

Janine Abbring over de gasten van dit seizoen: “Het is een bont gezelschap geworden. Mensen die zonder uitzondering uitblinken in hun vak en ons met de door hen gekozen fragmenten kunnen confronteren, verleiden of zelfs op het verkeerde been zetten. Of het nu gaat om de mentale gezondheid van jongeren, onze moraal, ons vermogen om ergens in te geloven of over hoe Nederland eruit moet zien over -pak ‘m beet- 30 jaar. Vanaf 28 juni maken we de gasten bekend.”

Over VPRO Zomergasten
De zomerklassieker van de VPRO is gebaseerd op een even eenvoudig als vernieuwend idee dat in 1988 ontstond: als er in de zomer programma’s worden herhaald, vraag dan mensen met een verhaal om hun favoriete kijkavond samen te stellen en de fragmenten van hun keuze toe te lichten in een goed gesprek. De gesprekken, de fragmenten en de wisselwerking tussen gast en presentator leveren elk seizoen spraakmakende televisie op.

VPRO Zomergasten werd in 2014 bekroond met een ere Nipkowschijf. In 2017 ontving Abbring de Sonja Barend Award voor haar gesprek in VPRO Zomergasten met toenmalig burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan.

Bron: VPRO/BM
Foto: Daniel J. Ashes/VPRO

Bericht delen