Jandino minder bij RTL, meer achter de schermen
maandag 28 mei 2018

Jandino minder bij RTL, meer achter de schermen

RTL en Jandino gaan een nieuwe toekomst in mét, maar ook zonder elkaar. Jandino krijgt een vrijere rol en gaat ook presenteren bij andere zenders. Bovendien wil hij zich verder focussen op het produceren van content voor de platformen van RTL en zijn eigen theaterproducties.

Werner van Es, zenderdirecteur RTL 5: “We hebben met Jandino gesproken over zijn toekomst bij RTL. Hij gaf aan meer vrijheid te willen, mede om te kunnen gaan produceren. Zo’n creatieve wens kunnen wij alleen maar aanmoedigen. Parallel aan de gesprekken met Jandino hebben we intern ook gesproken over de mogelijkheid om de volgende editie van Dance Dance Dance over te dragen aan Humberto. Die is enthousiast en volgt Jandino op. Jandino heeft drie succesvolle seizoenen op zijn naam en daar zijn wij hem heel dankbaar voor. We blijven creatief verbonden en kijken uit naar de vernieuwde samenwerking.”

Jandino: “Ik heb vorig jaar mijn meest succesvolle en ook meest idiote elf maanden ooit gehad. Mijn stadionshow in De Kuip, vier keer Ziggo Dome met Gabbers en I Love Urban in Ahoy. Op tv was ik te zien in Dance Dance Dance, Alles Mag Op Zaterdag, Wie Ben Ik? en DINO. Daarnaast heb ik 136 solo-theatershows gedraaid én gewerkt aan het tweede deel van de bioscoopfilm Bon Bini Holland. Hoe ik dit allemaal in één jaar heb gedaan, snap ik zelf ook niet helemaal. Het heeft me doen beseffen dat als ik mijn andere dromen met dézelfde passie wil uitvoeren, ik productiever met mijn tijd om moet gaan. Ik heb daarom bij RTL aangegeven dat ik me meer wil focussen op het produceren en in een vrijere rol wil blijven presenteren. Dat betekent niet dat we afscheid nemen. Ik ga nu samen met RTL nieuwe content ontwikkelen vanuit mijn productiehuis Het Huis van Asporaat. Ik ga hier weer hard aan werken, zodat ook dit een succes wordt.”

Jandino over Dance Dance Dance: “Ik vind het jammer om afscheid te nemen van mijn tv-huwelijk met Chantal Janzen. Ik wil alle fans en iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt bedanken voor de onvoorwaardelijke liefde en steun. Ik wens Humberto superveel plezier met dit leuke avontuur.”

Bron: RTL/BM

Bericht delen