dinsdag 16 januari 2018

Jan Smit presenteert Junior Songfestival

Jan Smit is de nieuwe presentator van het Junior Songfestival. Vanaf komend najaar zal hij voor AVROTROS op zoek gaan naar jong muzikaal talent. Het Junior Songfestival gaat het twaalfde seizoen in.

Kinderen tussen de 10 en 15 jaar schrijven zich voor het programma in met hun zelfgeschreven nummer en nemen het tegen elkaar op tijdens de halve finales en finale in september. De uiteindelijke winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale finale. Het Junior Songfestival werkt ook dit jaar samen met Cordaid Kinderstem. De bel- en smsopbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de live-shows worden geschonken aan dit goede doel.

Smit presenteert vanaf augustus de reports waarin de deelnemers vanaf de audities tot de live finales worden gevolgd. De kandidaten krijgen onder andere workshops van diverse artiesten, maken een eigen cd en nemen een eigen videoclip op. Daarnaast presenteert Smit de liveshows vanaf 13 september live op Zapp/Nederland 3. De winnende act zal op zaterdag 15 november Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale op Malta.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen