Jan Slagter stopt eind 2024 als MAX-omroepbaas
vrijdag 1 september 2023

Jan Slagter stopt eind 2024 als MAX-omroepbaas

Jan Slagter stopt eind 2024 als directeur van Omroep MAX. “Mijn opvolging is al geregeld”, zegt de 69-jarige omroepbaas in de Volkskrant. Slagter blijft wel het gezicht van de omroep.

Een woordvoerder van Omroep MAX laat weten dat in de loop van volgend jaar bekendgemaakt wordt wie Slagter opvolgt.

“Ik vind het nog steeds hartstikke leuk – althans, het bedenken van programma’s”, zegt de omroepbaas. “Want waar ik wél klaar mee ben in dit dorp is het besturen, de vergaderingen en de werkgroepen. Op dat gebied ga ik het pitje binnenkort lager zetten.”

Slagter richtte in 2002 Omroepvereniging MAX op, omdat hij vond dat er te weinig programma’s voor vijftigplussers werden gemaakt. MAX kreeg in 2005 een aspirantstatus, vijf jaar later werd MAX een volwaardige omroep. Met 430.000 leden is MAX op dit moment de grootste ledenomroep van Hilversum. Programma’s als Heel Holland Bakt en We zijn er bijna zijn uitgegroeid tot grote hits.

Slagter blijft gezicht van MAX
Volgens Slagter vond men hem in 2005 ‘een rare man, een idioot, met een rollatoromroep’. “Nou, we zijn nu een toegevoegde waarde binnen het bestel. En toch voel ik dat dedain soms nog steeds. In het begin waren er mensen die mijn hand niet wilden schudden, die me negeerden.”

Hij is wel van plan om ook na zijn afscheid als omroepbaas het gezicht van MAX te blijven. “Ik presenteer hier en daar nog een programma, doe misschien nog de ledendag, kijken hoelang ik dat volhoud. En als ik straks ook het gezicht niet meer ben – heerlijk.”

Slagter en zijn vrouw hebben een huis in Málaga gekocht. “Een geweldige stad, echt booming, en gemakkelijk aan te vliegen. Dus ik zie ons daar straks regelmatig vertoeven.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen