Jan Slagter: Piet Paulusma lijkt te duur voor MAX
donderdag 25 april 2019

Jan Slagter: Piet Paulusma lijkt te duur voor MAX

Weerman Piet Paulusma zal na zijn vertrek bij SBS6 mogelijk niet te zien zijn bij Omroep MAX. Een transfer is nog steeds in de maak, maar dat blijkt nogal duur.

Omroepbaas Jan Slagter kondigde in februari aan gesprekken te voeren met het Friese weer-icoon om te kijken of hij bij MAX op radio en televisie weerberichten wil verzorgen. Maar dat is nogal moeilijk gezien de bedragen die Paulusma vraagt.

Slagter noemt Paulusma “de beste weerman die er is”. “Hij heeft inmiddels een instituut opgebouwd, maar ik moet dat wel vanuit een bestaand programma betalen en daar krijg ik geen extra geld voor. Ik hoop dat we eruit komen.”

Slagter, die geen bedragen wil noemen, heeft onder meer een vaste rol voor Paulusma in het middagprogramma Tijd Voor MAX met Sybrand Niessen en Martine van Os in gedachten. Het AD heeft donderdag gemeld dat Slagter afziet van de deal, maar dat blijkt nog niet het geval. Paulusma reageerde donderdag in Ekdom in de Morgen dat hij “van helemaal niks weet”. “Ik was er vanuit gegaan dat we nog in gesprek waren”, zegt de weerman. “Ik wist ook niet wat ik zag.”

Piet Paulusma (62) kreeg te horen dat SBS6 na 23 jaar zijn contract als weerman niet meer verlengt. Eigenaar Talpa van John de Mol wil een ander soort weerberichten gaan verzorgen. Hiervoor zijn de RTL-weerkenners Dennis Wilt en Amara Onwuka aangetrokken.

Bron: AD/Nu.nl/BM

Bericht delen