dinsdag 16 januari 2018

Jan Rot presenteert Componist van de Week

Zanger, tekstschrijver en componist Jan Rot is de nieuwe presentator van het VARA Radio 4-programma Componist van de Week. Hij is daarmee de opvolger van Peter Bree.

Componist van de Week besteedt elke week aandacht aan een (veelal minder bekende) componist. Zijn of haar leven en werk worden uitgediept aan de hand van cd-opnames en live-registraties. Het programma is iedere werkdag te beluisteren van 19.30 tot 20.00 uur.

Jan Rot: “Wij hadden vroeger thuis een luxe-uitvoering van het boek ‘XYZ der muziek’. Als moeder dan het bijschrift onder de plaatjes bedekte, wist ik als wijsneus van acht precies elke componist bij naam. Die interesse in klassieke muziek heb ik altijd gehouden, en dat komt nu mooi van pas. In Componist van de Week ben ik dus niet de hertaler die oude muziek naar nu brengt, maar juist de verteller die de luisteraar terugbrengt naar de tijd van toen. Tekst en muziek worden als vanouds samengesteld door Noor Kamerbeek, maar ik probeer het wel mijn eigen sfeer en liefde voor muziek mee te geven. In de schaduw van groten als Bach, Beethoven en Mozart zijn heel wat kunstenaars de moeite waard, en om die een week in het licht te zetten, daar werk ik graag aan mee.”

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen