dinsdag 16 januari 2018

Jan Kooyman creatief directeur Sultan Sushi Nederland

Jan Kooyman treedt op 1 juli in dienst als creatief directeur van productiebedrijf Sultan Sushi Nederland. Hij gaat nauw samenwerken met producente Jeanine Blom die de dagelijkse leiding van Sultan Sushi Nederland op zich blijft nemen.

De afgelopen 15 jaar werkte Kooyman als freelancer voor diverse productiehuizen (Blazhoffski, Strix, Palm Plus, Appelbaum) en omroepen (RTL, SBS6,  BNN,  MAX, VARA, NPS, VPRO) als eindredacteur, regisseur en researcher. In 2005 bedacht en maakte hij De Meiden van Halal, een populaire en controversiële serie van de NPS waarin 3 gehoofddoekte zusjes met iedereen in discussie gingen over actuele thema’s. De laatste jaren was hij als regisseur betrokken bij velerlei realityformats zoals Expeditie Robinson, Mijn Tent is Top en Down met Johnny Rocks.

CEO van Sultan Sushi Benelux Johan Tuyaerts: “Jan is een veelzijdig programmamaker die in allerlei hoedanigheden voor allerlei omroepen betrokken is geweest bij een ruime variatie aan tv-programma’s. Zowel inhoudelijk als creatief heeft hij zijn sporen verdiend. Bovendien lijkt hij ons een vriendelijke kerel. Dat maakt dat wij hem zeer geschikt vinden als creatief directeur voor een ambitieus bedrijf als Sultan Sushi Nederland.”

Jan Kooijman: “Ik hou van programma’s maken en bedenken. Dat kan ik bij Sultan Sushi volop gaan doen. Ik ga creatieve processen opstarten, programma’s uitwerken en inhoudelijk sturen en de contacten met omroepen en zenders onderhouden. Dat alles vanuit een zeer prettige samenwerking met de directie van het Belgische moederbedrijf en met een internationale back-up van Pro Sieben Sat1. Zo’n geweldige kans grijp ik uiteraard met beide handen aan.”

Bron: Sultan Sushi

Bericht delen