Jan Kooijman vraagt BN’ers naar eerste sekservaringen in Wie doet het?
dinsdag 19 februari 2019

Jan Kooijman vraagt BN’ers naar eerste sekservaringen in Wie doet het?

KRO-NCRV presenteert het nieuwe programma Wie doet het?. Hierin vertellen BN’ers aan twee deelnemende teams hoe seks en daten bij hen is gegaan, toen zij in hun eerste ontluikende seksuele fase zaten. Welk verhaal bij welke BN’er hoort, moeten de teams raden. Wie doet het? wordt gepresenteerd door Jan Kooijman en is vanaf half april te zien op NPO 3.

In een wereld waarin iedereen een muisklik verwijderd is van porno, zou je verwachten dat jongeren vroeger dan ooit met seks beginnen. Maar dat is niet het geval. Opgroeien in een online cultuur vol hyperseksualiteit zorgt er vooral voor dat jongeren voorzichtig zijn voor offline intimiteit en juist steeds later met seks beginnen.

Jan Kooijman: “Ik kijk enorm uit naar Wie doet het?. Dat de BN’ers zo open durven te zijn over hun eerste stappen op het gebied van seks en daten waardeer ik zeer. Ik hoop dat het de deelnemers, die zich kwetsbaar opstellen, zal uitnodigen om ook op een open manier met mij het gesprek aan te gaan over hun eigen ervaringen.”

Volgens Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, voelen jongeren veel druk om niet af te gaan. Social media versterken het beeld dat je mooi en succesvol moet zijn, en je blunders liggen al snel op straat. Bovendien is de kennis van seksualiteit, voortplanting en soa’s gedaald ten opzichte van 6 jaar geleden. Jongeren geven aan dat ze over sommige onderwerpen les krijgen op school, maar dat ze eigenlijk veel meer behoefte hebben aan informatie over seksuele grensoverschrijding, seksuele diversiteit, seksueel plezier en hoe om te gaan met seks op social media.

Jochem de Jong, Mediadirecteur KRO-NCRV: “Wij willen met onze programma’s mensen in de samenleving met elkaar verbinden. Wie doet het? is bij uitstek een prikkelend programma waarbij KRO-NCRV het gesprek opent met jongeren over seksualiteit en intimiteit.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen