Jan Kooijman verzint dramaserie voor KRO-NCRV
zondag 21 april 2019

Jan Kooijman verzint dramaserie voor KRO-NCRV

Jan Kooijman heeft een dramaserie bedacht die een plek zal krijgen op NPO 3. Hij zal tevens een van de hoofdrollen in de serie vertolken. “Het project is eigenlijk uit frustratie geboren”, zegt de acteur en presentator tegen Nu.nl.

“Ik zou graag in meer films en series en op toneel willen spelen, maar je bent afhankelijk van regisseurs en producenten. Daarnaast wil ik ook een keer andere rollen spelen. Dus toen dacht ik: Jan, stop met janken. Als jij iets anders wil, moet je het zelf creëren.” De 38-jarige Kooijman werkte het idee samen uit met producent Kaja Wolffers (Mannenharten, Zwarte Tulp).

“We hebben er een schrijver bijgehaald en het vervolgens neergelegd bij Suzanne Kunzeler, netmanager van NPO 3 en verantwoordelijk voor dramaproducties bij de NPO. Zij was meteen enthousiast. Omdat ik een contract heb bij KRO-NCRV en de omroep het plan ook ziet zitten, zeiden ze direct: ‘Wat een goed idee, wij willen meedenken.'”

Kooijman wilde graag een van de hoofdrollen spelen, om op die manier een rol te kunnen vertolken die hij eerder niet kreeg aangeboden: “Ik schrijf de serie niet zelf, maar denk wel mee met de verhaallijnen en de personages. We komen tweewekelijks bij elkaar. Het gaat over een seriemoordenaar en het wordt een beetje duister, echt heel tof. Meer mag ik er niet over zeggen.”

De opnamen van de dramaserie vinden plaats in 2020.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen