dinsdag 16 januari 2018

Jan Hendrik Smeenge CEO bij Zodiak

Jan Hendrik Smeenge (42) is benoemd tot CEO van Zodiak Nederland. Hij vervangt de huidige algemeen directeur, Peter Lubbers, die directeur televisie wordt bij SBS Broadcasting.

Smeenge is sinds 2014 hoofd programmaontwikkeling bij Zodiak Nederland. Hij was verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe concepten en het bewerken van internationale formats voor de Nederlandse markt. Smeenge komt bij Eyeworks vandaan waar hij verschillende functies heeft vervuld.

Jan Hendrik Smeenge: “We zullen Peter Lubbers missen maar respecteren zijn beslissing. De strategie die we met Zodiak afgelopen jaar gezamenlijk hebben ingezet, zal ik vol enthousiasme doorzetten. Er werkt een geweldig team van enthousiaste, gedreven mensen binnen dit bedrijf en daarbij ervaar ik de steun van het management team.”

Marc-Antoine d’Halluin, CEO Zodiak Media: “Ik ben verheugd dat Smeenge de rol van CEO op zich gaat nemen. Hij is de ideale kandidaat die dit bedrijf in deze fase verder kan brengen. Tot op heden heeft hij binnen een bijzonder korte periode al meerdere successen behaald. Ik wil Lubbers bedanken voor zijn bijdrage aan het uitbouwen van Zodiak Nederland en wens hem veel succes bij zijn nieuwe uitdagingen.”

Zodiak Nederland is bekend van nationale en internationale programma’s zoals
Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS, Je Zal het Maar Hebben, Red Mijn Vakantie, Undateables, Operatie Live en Wegmisbruikers. De meest recente producties zijn Trash or Treasure, Schoon Genoeg, Ik Kan Niet Stoppen met Shoppen en MasterChef Holland.

Bron: Zodiak Media

Bericht delen