Jaeger: creatieve broedplaats niet vanzelfsprekend
woensdag 17 januari 2018

Jaeger: creatieve broedplaats niet vanzelfsprekend

De Hilversumse wethouder van Media Wimar Jaeger verzorgde de afgelopen jaren maandelijks een geschreven column in vakblad Broadcast Magazine (BM). Nu levert hij regelmatig online bijdragen aan de BM site.

In zijn tweede videoboodschap dit jaar haakt Jaeger in op de open brief aan het nieuw te vormen kabinet, waarin bedrijven en organisaties die actief zijn in de digitale creatieve industrie een oproep doen om de digitalisering van Nederland te stimuleren. In die open brief worden 17 stimuleringsmaatregelen genoemd op het gebied van economie, innovatie, talent en passende wet- en regelgeving.

Jaeger: “Nederland loopt voorop als het gaat om de digitale creatieve industrie. Dat is onder meer mogelijk omdat we een zeer goede infrastructuur hebben, waardoor we vrijwel alles technologisch wereldwijd kunnen verzenden en distribueren. Nederland wordt door de wereld om ons heen gezien als de broedplaats voor de nieuwe digitale eeuw. Een positie die niet vanzelfsprekend is en vraagt om investering.”

Meer dan 25 bedrijven en organisaties uit de digitale creatieve industrie hebben de open brief ondertekend. Daarnaast is er steun van de gemeenten Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Almere en Hilversum, de provincie Noord-Holland en van Topteam Creatieve Industrie en TKI CLICK.NL. Bedrijven en organisaties uit de digitale creatieve industrie kunnen dit initiatief ondersteunen door de brief te ondertekenen op: www.digitalcreativityfirst.nl

Bron: Gemeente Hilversum/BM

Bericht delen