dinsdag 16 januari 2018

Jacqueline Lampe programmadirecteur RNW Media

De Raad van Toezicht van RNW Media heeft Jacqueline Lampe (53) benoemd tot programmadirecteur. Lampe krijgt daarmee de verantwoordelijkheid over de inhoudelijke koers van de organisatie die zich richt op het bevorderen van sociale verandering door innovatief gebruik van media. Ze geeft samen met algemeen directeur Robert Zaal leiding aan RNW Media.

De nieuwe programmadirecteur treedt per 1 januari 2016 in dienst. Lampe gaf eerder leiding aan Amref Flying Doctors in Nederland. In ruim tien jaar tijd heeft ze deze organisatie in Nederland uitgebouwd. Ze maakte deel uit van het global Senior Management Team van Amref Health Africa. Onder haar leiding is een aantal internationale strategieën tot stand gekomen. Daarvoor was zij werkzaam bij VNU, zowel als marketeer en uitgever, en van 2000 tot 2004 als Managing Director van VNU Business Publications in Italië. Tijdens deze periode heeft Lampe aan de wieg gestaan van een aantal nieuwe tijdschriften en verzamelwerken, zowel gericht op consumenten als op professionele gebruikers.

Jacqueline Lampe: “Ik heb zeer veel zin in deze nieuwe uitdaging. De missie om in een aantal landen vrijheid van meningsuiting te bevorderen door middel van innovatieve mediaprogramma’s voor jonge change-makers, inspireert me en is met het oog op de huidige wereldproblematiek zeer actueel. De filosofie om programma’s tot stand te brengen door middel van interactie en co-creatie met lokale teams, past bij mijn persoonlijke opvattingen. Als programmadirecteur zal ik me richten op het verder uitbouwen van succesvolle internationale programma’s met een inspirerend, cultureel zeer divers team om zo de missie waar te maken.”

RNW Media algemeen directeur Robert Zaal: “Wij zien uit naar de samenwerking met Jacqueline. Haar profiel sluit aan bij de koers van RNW Media omdat haar loopbaan heel duidelijk de beide elementen van internationale samenwerking en media verenigt. Dat is precies het werkterrein van RNW Media. Daarbij is zij zeer ervaren en zien wij in haar een gedreven leider die al de nodige successen heeft behaald.”

Bron: RNW Media/Broadcast Magazine

 

Bericht delen