Jack Spijkerman werkt aan komedieserie
dinsdag 23 april 2019

Jack Spijkerman werkt aan komedieserie

In de vijfde aflevering van de MAX-podcastreeks Ik Was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek bij Jack Spijkerman. Samen maakten ze jarenlang het succesvolle televisieprogramma Kopspijkers, de plek waar de vele typetjes zijn ontstaan die Owen Schumacher en Paul Groot hebben gespeeld.

Na zijn overstap naar de commerciële zender Talpa is Jack Spijkerman ook een onderwerp geweest van spot. Iets wat hij zeker kon waarderen. De mediastorm waarin in hij met zijn gezin terecht kwam is iets waar hij liever niet meer aan terugdenkt. Ook omdat zijn huwelijk in die periode stukliep. ”Dat had trouwens niets met mijn overstap te maken, maar door de roddelbladen werd ik wel afgeschilderd als een slechte vader en echtgenoot. Dat heeft me heel erg veel pijn gedaan.”

Vijf jaar geleden is Jack bewust gestopt met het presenteren van televisieprogramma’s. Hij is met pensioen, en af en toe doet hij nog iets achter de schermen. Vervelen doet hij zich zeker niet, hij werkt namelijk aan een nieuwe komedieserie. Hij doet dit samen met zijn cabaretvrienden Jeroen van Merwijk, Viggo Waas, Erik van Muiswinkel en Peter Heerschop. “Het gaat over oude cabaretiers in een hospice. Het is een idee van Jeroen van Merwijk, en aan mijn keukentafel brainstormen we over de serie”, vertelt hij in Ik Was Jou.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen