woensdag 17 januari 2018

Jack Spijkerman niet meer op tv

Jack Spijkerman keert niet meer terug op televisie en heeft daar vrede mee. De voetbalquiz Koning Voetbal die hij tot vorig jaar voor RTL 7 presenteerde, was zijn laatste programma.

”Die quiz komt waarschijnlijk niet meer terug, zeker nu Wilfred Genee al Matchwinner heeft”, zegt de 67-jarige Spijkerman in De Telegraaf. Dat hij daarmee definitief van het tv-scherm is verdwenen vindt hij helemaal niet erg na al die jaren.

”Wat dat betreft snap ik iemand als Henny Huisman niet. Dat krampachtig proberen om op televisie te blijven; het lijkt wel alsof die mensen het idee hebben dat wanneer ze niet in beeld zijn, ze niet meer bestaan. Godzijdank heb ik dat niet. Ik kan nu zonder enige pijn in mijn buik zeggen: ik stop.”

De voormalig VARA-coryfee maakte in 2006 een veelbesproken transfer naar Talpa, de toenmalige zender van John de Mol. Sinds 2009 presenteerde Spijkerman voor RTL 4 ook Wat vindt Nederland en in 2010 kreeg hij er nog het programma Echt Waar?! bij. Jamai Loman nam de presentatie van Echt waar?! vorig jaar over van Spijkerman.

Bij de VARA presenteerde hij in het verleden Kopspijkers, destijds het meest bekeken amusementsprogramma van de NPO met op het hoogtepunt 3,6 miljoen kijkers.

Bron: RTL Boulevard/Broadcast Magazine

Bericht delen