woensdag 17 januari 2018

Inkomsten Ster vallen tegen

Ster verwacht in 2017 een opbrengst van ongeveer 180 miljoen euro. Dat was de afgelopen jaren circa 200 miljoen euro. Directeur Frank Volmer van Ster heeft dit donderdag gemeld tijdens het Media Jaarcongres in Hilversum.

Ster wil meer reclamegeld gaan binnenhalen via digitale platforms. Volmer: “De traditionele omroep staat onder druk, wij zullen digitaal moeten versnellen.”

De opbrengst van Ster was al jaren stabiel en neemt toe in jaren waarin er evenementen zijn als het WK Voetbal en de Olympische Spelen. Zo werd in 2014 nog 218 miljoen euro opgehaald. Deze inkomsten vormen voor OCW een belangrijke aanvulling op de mediabegroting.

D66 heeft juist deze week te lange online reclameboodschappen bij de publieke omroep gehekeld. D66-kamerlid Jan Paternotte vindt het raar dat online reclame bij de publieke omroep soms net zo lang duurt als bij private nieuwsorganisaties. Dat betekent directe concurrentie met partijen die geen belastinggeld ontvangen.

D66 vindt dat uitzendingen zoals het NOS Journaal en Nieuwsuur online helemaal reclamevrij moeten zijn. “Het is niet uit te leggen dat er commerciële boodschappen voorafgaan aan nieuws dat al via publieke middelen is gefinancierd”, aldus Paternotte.

Bron: BM

Bericht delen