dinsdag 16 januari 2018

Infostrada Sports verzorgt Europa League-finale in HD

Infostrada Sports in Nieuwegein brengt in opdracht van RTL Nederland en de UEFA de Europa League-finale in beeld. Tijdens de finale op woensdag 15 mei zijn alle ogen gericht op de Amsterdam Arena. Dit jaar staan Benfica en Chelsea in de finale van dit Europese voetbaltoernooi.

Infostrada Sports verzorgt naast de host broadcasting (bestaande uit drie verschillende feeds) ook de wereldwijde distributie. Een monsterklus waarbij Infostrada heeft gekozen voor United als facilitair leverancier. Het bedrijf heeft ervaring met grote internationale en technisch complexe sportevenementen zoals delen van de Olympische zomer- en winterspelen.

Om de Europa League-finale wereldwijd optimaal in beeld te brengen is Infostrada Sports al in augustus vorig jaar begonnen met de voorbereidingen. Tijdens de finale wordt het volgende materiaal ingezet:

– 36 camera’s, waaronder 4 super-slomo camera’s, 2 extreme-slomo camera’s, een spidercam (camera aan 4 kabels boven het veld), 4 op afstand bestuurde camera’s (2 op rails achter de doelen en 2 bovenin het stadion), 2 draadloze steadycams en een gyroscopische gestabiliseerde camera in een helikopter.
– 3 reportagewagens, waaronder de OB14.
– Alles in HD en Dolby Surround.
– 80 commentaarposities voor radio en tv.
– 30 kilometer kabel.
– 5.000 m2 oppervlak voor alle tv-faciliteiten.
– 7 dagen opbouwen van alle tv-faciliteiten.
– Een team van circa 175 productiemedewerkers.

Danny Menken, CEO Infostrada Sports: “Het is speciaal dat een Nederlandse partij verantwoordelijk is voor deze operatie, waarbij de productie de hele wereld overgaat. Wij zijn blij en trots dat RTL Nederland en de UEFA uiteindelijk voor Infostrada Sports hebben gekozen als producent. Ik ben er van overtuigd dat wij samen met United deze prestigieuze klus tot een goed einde gaan brengen. Het wordt een echt tv-spektakel.”

Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: “Ik weet hoe hoog de UEFA de lat legt, dus de Europa League finale is een prachtige kers op de taart voor Infostrada Sports.”

“United is trots dit mooie project te mogen uitvoeren in opdracht van Infostrada Sports. Met veel plezier gaan wij dit technische toonaangevende evenement operationeel tot een succes maken. Met ruim 80 collega’s operationele crew zijn wij er helemaal klaar voor om aan de UEFA Europa League finale te beginnen en eens te meer onze toegevoegde waarde bij belangrijke live events te laten zien”, zegt Rene Delwel, operationeel directeur United.

Bron: Infostrada

Bericht delen