Idtv produceert We Gaan Het Maken voor BNNVARA
woensdag 17 februari 2021

Idtv produceert We Gaan Het Maken voor BNNVARA

Wat kun je doen voor de man die al tien jaar het daglicht niet verdraagt, maar met zijn kinderen buiten wil spelen? Of voor het meisje dat zich ondanks haar spieraandoening zo vrij mogelijk in het water wil kunnen bewegen?

Natuurlijk zijn er handige hulpmiddelen en mensen die helpen, maar niet voor alles is een oplossing. Omdat het te moeilijk is, er te weinig aandacht voor is of omdat het probleem te uitzonderlijk is. Maar wat als er een specifiek product het leven van iemand met een beperking vrijer, zelfstandiger en plezieriger maakt?

Acht Nederlandse uitvinders twijfelden er geen seconde over en deden de belofte aan acht jonge mensen met een lichamelijke beperking: we gaan het maken! Samen met Patrick Lodiers en gewapend met de nieuwste technieken binnen hun vakgebied proberen ze het onmogelijke mogelijk te maken. Lukt het deze dwarsdenkers om tot unieke uitvindingen te komen en mensen met een aandoening verder te helpen dan de wetenschap tot nu toe deed?

De serie We Gaan Het Maken is vanaf 1 maart iedere maandag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Het is een productie van Idtv.

Patrick Lodiers: “Alle mensen die ik volg in deze serie verlangen naar meer zelfstandigheid en meer vrijheid, maar tot nu toe was dit voor hen onbereikbaar. We Gaan Het Maken geeft ons een inkijkje in het creatieve brein van uitvinders die anders naar de wereld kijken, durven pionieren en niet bang zijn om problemen aan te gaan die voor de meesten onoplosbaar lijken.”

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen