IDTV maakt Een goede buurt voor SBS6
maandag 11 maart 2019

IDTV maakt Een goede buurt voor SBS6

Hoe goed ken jij je buren? Weet jij wat er speelt achter hun voordeur? En wat als verderop een gezin woont dat zwaar in de problemen zit, zou je ze dan helpen?

In Een goede buurt staat iedere week een gezin centraal dat problemen heeft en daar niet meer uit komt. De gezinnen lopen tegen verschillende moeilijkheden aan, maar ze hebben één ding gemeen; ze houden naar de buurt de schone schijn op en durven uit schaamte geen hulp te vragen. Aan Dennis van der Geest de taak om samen met de buurtbewoners hen te helpen. Een goede buurt is vanaf maandag 18 maart om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Iedere aflevering schiet Van der Geest een gezin te hulp en mobiliseert hun buurt. Ze zijn eenzaam, hebben problemen met het opvoeden van hun kinderen, zijn door ziekte uitgeput of hebben achterstallig onderhoud aan hun huis en geen geld of middelen om dit op te lossen. Dennis schakelt de hulp in van de buurt om hen samen te brengen. Lukt het de buurtbewoners om het gezin uit hun uitzichtloze situatie te halen? En brengt deze actie de buurt dichter bij elkaar?

Een goede buurt wordt geproduceerd door IDTV.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen