woensdag 17 januari 2018

Huys wil College Tour voor middelbare scholieren

Twan Huys denkt dat het format van College Tour ook prima zou kunnen werken met middelbare scholieren. “Mijn idee is dat deze formule verder uitgebouwd kan worden”, zegt hij op NU.nl.

“Het is echt mijn ambitie om het programma voor een doelgroep te maken die niet meer zo vaak naar lineaire televisie kijkt. Kijk naar College Tour: studenten zijn niet meer geïnteresseerd in tv, maar zitten wel klaar voor een aflevering van het programma. Dat zou ook mogelijk kunnen bij middelbare scholieren.”

In gesprek met NU.nl vertelt Huys dat hij in het verleden een keer een College Tour voor een middelbare school in Amsterdam heeft gemaakt. “Weliswaar zonder camera’s, maar dat was net zo leuk – zo niet leuker – dan een reguliere uitzending. Ik denk dat er aan de formule niet veel gesleuteld hoeft te worden.”

Huys is tevreden met het afgelopen seizoen. De verhuizing van NPO3 naar NPO2 wierp zijn vruchten af. De redactie heeft tot nu toe voor het nieuwe seizoen cabaretier Jochem Myjer, kunstenaar en activist Ai Weiwei en Netflix-baas Reed Hastings als gasten aangekondigd.

Bron: NU.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen