Huub Stapel presenteert Langs de Maas
zondag 21 november 2021

Huub Stapel presenteert Langs de Maas

In het nieuwe MAX-programma Langs de Maas volgt Huub Stapel Europa’s meest verrassende rivier: de Maas. Tijdens zijn reis laat hij de Maas in al haar facetten zien: van geschiedenis tot natuur, economie, couleur locale en cultuur.

Langs de Maas is wekelijks te zien vanaf vrijdag 26 november om 19.55 uur op NPO 2. Skyhigh TV is de producent. Huubs avontuur begint in Noord-Frankrijk, op het plateau van Langres. Hij bezoekt daar de bron van de Maas, die wat fragieler is dan verwacht. Maar al gauw krijgt de rivier meer volume. In Domrémy-la-Pucelle spreekt Huub een verre nazaat van Jeanne d’Arc, die aan de oevers van de Maas geboren werd. In Verdun blikt hij terug op de Eerste Wereldoorlog.

Invloedrijke rivier
Huub Stapel werd geboren in het Limburgse Tegelen. Hij zwom als kind veel in de Maas, of ‘pakte een boot’, waarbij hij zich aan een voorbijvarende boot vastklampte om vervolgens kilometers door het water gesleept te worden. De Maas is een heel invloedrijke rivier: Frankrijk, België en Nederland hebben hun huidige vorm aan haar te danken.

Waar was de rivier allemaal getuige van? En welke geschiedenis sleurt ze met zich mee? In Langs de Maas zoekt Huub antwoord op deze vragen. Hij vertelt historische en verbazingwekkende verhalen en ontmoet mensen die, net als hij, het Maaswater door hun bloed hebben stromen.

Interactieve kaart
Online stippelt MAX een route uit langs de Maas, samen met de kijker. De omroep is op zoek naar onontdekte parels, fijne herinneringen of prachtige foto’s van de Maas. MAX verzamelt deze en plaatst ze op de interactieve kaart. Deze interactieve website is vanaf woensdag 24 november te bezoeken via MAXVandaag.nl.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Skyhigh TV

Bericht delen