Hunted into the wild vanaf 7 maart bij AVROTROS op NPO 3
zondag 6 maart 2022

Hunted into the wild vanaf 7 maart bij AVROTROS op NPO 3

In de rauwe natuur, ergens in Bulgarije, slaan twaalf Nederlanders op vlucht. Op de hielen gezeten door professionele hunters proberen zij, in Hunted into the wild, tien dagen van de radar te blijven. Overgeleverd aan de wildernis en alle uitdagingen die daarbij horen, zijn zij helemaal op zichzelf aangewezen. Als niemand je kan helpen, waar kan je dan nog heen?

De basisregels zijn simpel. De voortvluchtigen moeten tien dagen uit handen zien te blijven van de hunters, het extractiepunt weten te bereiken en binnen het afgekaderde gebied blijven. De zes duo’s slaan tegelijk op de vlucht. In een verlaten gebouw vinden zij hun eerste aanwijzing voor het extractiepunt. Vanaf dat moment begint deze fysieke en mentale uitputtingsslag voor de voortvluchtigen. Wie weet in deze wildernis te overleven en de hitte, de regen en de kou te trotseren?

Op het moment dat de duo’s aan hun vlucht beginnen, komen op headquarters de eerste beelden binnen. Aan de rand van het gebied is het opsporingsteam, dat net als in Hunted en Hunted VIPS wordt aangestuurd door operationeel leider Marcel van de Ven, neergestreken. Aangevuld met hunters in het veld zetten zij alles op alles om de voortvluchtigen binnen te halen. Ook voor hen kent de wildernis nieuwe uitdagingen.

“We zitten in een enorm wild gebied. Hier kunnen we geen leads halen uit pintransacties of beelden van beveiligingscamera’s tijdens de vlucht. We moeten het dus hebben van sporen uit het gebied. Daar gaan specialisten op los. Zij gaan het gebied in om sporen te tracken zodat wij de voortvluchtigen keurig netjes kunnen binnen halen”, aldus Marcel van de Ven.

Hunted into the wild

Hunted into the wild is vanaf maandag 7 maart om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3. SimpelZodiak is de producent en de regie is in handen van Youri Kant.

Credits
Omroep: AVROTROS
Productiebedrijf: SimpelZodiak
Regie: Youri Kant
Scenario: SimpelZodiak
Uitvoerend producent: Gabri Buytelaar
Productieleiding: Patricia Sondij
Productie: Stef Stijnman, Tamara Smit, Olga le Poole, Nik van Beelen, Sophie Bleeker
Eindredactie: Marcel Cleeren
Redactie: Lydia van Buren, Jitte de Blaey, Carlo Kip, Eline Geerts
Camera: Rogier den Boer, Rutger Bout, Maurits Helfenstein, Vincent Stam
Geluid: Stijn Oostenbrink, Matthijs de Vries, Reinier Hameleers
Camjo’s en assistenten: Steven Munzebrock & Yordy Kroeze, Tim van Gils & Pieter Cerutti, Stefan Coppers & Dennis Wander, Leon Jackson & Colin Huijser, Teun Senders & Dirk Kleijer, Johan van Hespen & Rogier Jacobs, Simon van der Kruijs & Yara Schets, Arie van de Hamsvoort & Beer van Egmond, Matthijs Bruining & Maarten Spaans
Montage: Youri Kant, Ben van Veen
Licht: Lichtmacht
Voice-over: Pieter Jan Hagens
Muziek (componist/uitvoerenden): Guido Heenemans
Vormgeving: Dffrnt
Faciliteiten: NEP
Lengte (in minuten): 50
Aantal afleveringen: 8
Aantal draaidagen: 10
Locatie: Bulgarije, Nederland
Gedraaid op: Arri Amira, Canon FX 405
Datum eerste uitzending: 7 maart, 20.25 uur, NPO 3

Bron: AVROTROS/SimpelZodiak/BM

Bericht delen