woensdag 17 januari 2018

Humberto Tan brengt The Big Music Quiz

Het weekend start swingend met The Big Music Quiz vanaf 8 september om 21.30 uur bij RTL 4. Het is een quiz voor alle liefhebbers van muziek, met grote hits van vroeger en nu.

Onder leiding van Humberto Tan nemen acht BN’ers het in teamverband én individueel tegen elkaar. Via de RTL XL app kan de kijker live meespelen met de deelnemers in de studio.

In de quiz draait alles om de muziekkennis van de artiesten, presentatoren, actrices, modellen en cabaretiers. Na een individuele ronde worden de twee spelers met de hoogste score teamcaptain en formeren ieder hun team. Zij strijden vervolgens met hun teamgenoten om de winst en daarmee eeuwige roem.

Hoe snel herkennen ze een versneld afgespeeld nummer? En herkennen ze de klassiekers als deze live worden uitgevoerd op een niet alledaags instrument? Een hit van Bruno Mars gespeeld door een panfluittrio klinkt toch anders… De spelers van het team met de meeste punten spelen de finale tegen elkaar, waarbij ze in korte tijd zoveel mogelijk artiesten van bekende nummers moeten raden.

Uiteindelijk kan er maar één persoon de winnaar zijn. Voor het verliezende team is er nog een kleine verrassing: zij moeten het publiek en de kijker trakteren op een spraakmakend optreden.

The Big Music Quiz is niet alleen leuk om naar te kijken. Nog spannender wordt het als de kijker meedoet en live zijn eigen muziekkennis test. Met de RTL XL app kan er worden meegespeeld zodra de eerste vraag gesteld is. Thuisspelers maken kans op een prijzenpakket met daarin vier Golden Circle kaarten voor de grootste discotheek van Nederland, Let’s Dance in de Ziggo Dome.

The Big Music Quiz wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen