dinsdag 16 januari 2018

Human wordt opgeheven en start door

Deze week heeft de Tweede Kamer een wijziging van de Mediawet aangenomen die de  omroepen op levensbeschouwelijke basis per 2016 hun status ontneemt. Ook voor Human als levensbeschouwelijke omroep is daarmee het doek gevallen.

Tegelijkertijd is er een amendement aangenomen, waardoor Human na 2016 samen met de VPRO verder kan. Dat kan als het Human lukt om in de nieuwe concessieperiode de aspirant-status te verwerven.

Om te voorkomen dat Human daadwerkelijk verdwijnt, wil de omroep zelf toetreden tot het bestel. Daarvoor heeft Human voor het eind van dit jaar 50.000 leden nodig. Voor Human is er veel aan gelegen de samenwerking met de VPRO te kunnen voortzetten. Human vond twee jaar geleden al aansluiting bij de VPRO. De Mediawet maakt voortzetting van deze samenwerking nu mogelijk.

Human is  inmiddels de campagne gestart om leden te werven. Op www.investeerinhuman.nl kunnen mensen zich als lid van Human aanmelden. Ook bestaat de mogelijkheid om lid te worden van een specifiek programma – op het gebied van humanisme, filosofie, onderzoeksjournalistiek, improvisatie of documentaires – en zo met een bijdrage direct betrokken te zijn bij programma’s en activiteiten.

Bron: Human

Bericht delen