woensdag 17 januari 2018

Human maakt documentaireserie Schuldig

Vanaf dit najaar staat de Vogelbuurt centraal in de nieuwe zesdelige documentaireserie Schuldig van omroep Human. Regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould raakten de afgelopen 10 jaar nauw betrokken bij de bewoners van deze volksbuurt in Amsterdam-Noord, waar schulden aan de orde van de dag zijn.

Wanbetalers, deurwaarders, hulpverleners, schuldeisers en de lokale politiek komen allemaal voorbij in Schuldig. Door in te zoomen op deze microkosmos, toont de serie de dagelijkse strijd tegen ongeopende rekeningen en een vastgelopen systeem.

Regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould: “Wie schulden maakt, moet op de blaren zitten, zo wordt er snel gedacht. Maar in de Amsterdamse Vogelbuurt zien wij al jaren hoe schrijnend en ingewikkeld het probleem in werkelijkheid is. We willen het grote verhaal vertellen door alle betrokkenen een gezicht en een hart te geven. Tegelijkertijd hopen we een documentaireserie te maken die even spannend en ontroerend is.”

Sarah Sylbing is regisseur voor televisie, documentaire en radio. Ze regisseerde onder andere de jeugdserie Bikkels (winnaar Banff Rocky Award), Metropolis en VPRO’s Tegenlicht.

Ester Gould regisseerde eerder de jeugddocumentaires Altijd maar dat gezeik (winnaar Kids & Docs Mediafondsprijs 2008) en David de Ster (publieksprijs Boston Jewish Film Festival 2011) en de bioscoopdocumentaires A Strange Love Affair with Ego (Winnaar Beeld & Geluid Award for Best Dutch Documentary IDFA 2015) en Strike a Pose (2016).

Uitzending: vanaf maandag 14 november wekelijks rond 22.00 uur NPO 1.

Bron: Human/Broadcast Magazine

Bericht delen